Image

Humlegården hyr ut på Birger Jarlsgatan

Uthyrning Designföretaget Bolon har valt att etablera ett showroom i Humlegårdens lokaler på Birger Jarlsgatan 32A.
Publicerad den 7 Februari 2017
Annons
Image
T-House. Bild: Humlegården
T-House.

Fastigheten går också under namnet T-House och uthyrningen avser lokaler om cirka 360 kvadratmeter.

Bolon är ett svenskt designföretag som specialiserat sig på innovativa golvlösningar och kreativa interiörer. De tillträdde lokalen 1 november 2016 och anlitade arkitekturbyrån Codesign för uppdraget att utforma lokalerna och anpassningarna har genomförts i samarbete med Humlegården. Den 7 februari 2017, i samband med Stockholm Design Week, öppnar lokalen tillfälligt med utställningen "Innovators at Heart", kurerad av Form Us With Love tillsammans med stylister från Oddbirds. Bolons nya showroom, som går under namnet Bolon Lab Store, planerar att öppna i början av sommaren 2017.

– Etableringen av Bolon kommer att bidra positivt till gatumiljön och skapa ett intressant blickfång. T-House är en fastighet med mycket karaktär, och vi tror att Bolons starka formkänsla och spännande innovationsfokus kommer att gifta sig väl med denna byggnad från det tidiga 1900-talet, säger Peter Lind, fastighetschef på Humlegården.

T-House uppfördes 1907-1910 på uppdrag av Svenska Livförsäkringsanstalten Trygg. Namnet T-House har funnits med ända sedan husets uppförande, då professor Lallerstedt själv kallade fastigheten "Trygg-House" och bokstaven "T" går igen i dekor såväl invändigt som utvändigt.

I dag huserar fastigheten kontor, butiker och ett fåtal bostadslägenheter på en yta om totalt 12 000 kvadratmeter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige