Image
Anneli Jansson, vd Humlegården.
Anneli Jansson, vd Humlegården. Bild: Humlegården.

Humlegården föreslås få markanvisning i västra Hagastaden

Bygg/Arkitektur Stockholms stad föreslår en markanvisning avseende kontor och bostäder till Humlegården i västra Hagastaden. Kombinationen av kommersiella lokaler och forskar-/talangbostäder ska bidra till visionen om att göra det framväxande Hagastaden till ett av världens främsta områden för life science.
Publicerad den 9 Februari 2021

Markanvisningen är belägen i kvarter 38 längs med Norra Stationsgatan i västra Hagastaden. Kvarteret ska innehålla cirka 22 000 kvm BTA avsedda för kontor med inriktning mot life science samt cirka 40 lägenheter avsedda för forskar-/talangbostäder.

Hagastaden har utvecklats till en naturlig förlängning av innerstaden och Humlegården ser ett stort intresse för de platser bolaget utvecklar och förvaltar i området. Ett exempel är Norra Station, ett pågående utvecklingsprojekt vid Norra Stationsgatan, där en kombination av kontor och restauranger ska bli en ny nod i kvarteret.
– Markanvisningen i västra Hagastaden stärker vår närvaro i en spännande stadsdel. I denna satsning fortsätter vi utvecklingen av vårt erbjudande, där vi tar utgångspunkt i kundernas behov och de trender i omvärlden som påverkar arbetsliv, kontor, fastigheter och stadsrummet i stort, säger Anneli Jansson, Vd på Humlegården.

I det nya kvarteret vill Humlegården erbjuda framtidssäkrade kontor i ett intressant sammanhang, med tillgång till coworking och andra tjänster som skapar flexibilitet och underlättar vardagen. Här planeras även lägenheter, då tillgången till forskar-/talangbostäder är en viktig förutsättning för att attrahera talang till Stockholm och fortsätta stärka life science-klustret.

Miljön ska vara stadsmässig och nya stråk kopplar samman kvarteret med omgivningen. För att utforma en attraktiv och hållbar plats som skapar förutsättningar för ett aktivt liv har Humlegården även ett stort fokus på gröna zoner, såsom pocketparks, som möter generösa gatusektioner för promenad, cykelpendling och motion.
– Vi är mycket glada och stolta över den positiva respons vi mottagit kring vår projektidé för platsen. I vårt förslag skapas hållbara, smarta kontor och bostäder som tillsammans med gröna zoner laddar västra Hagastaden med energi, spännande innehåll och trygghet. Kombinationen av kommersiella lokaler och talangbostäder gör kvarteret levande och främjar både mötet mellan människor och näringslivet, säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.

Förslaget behandlas i exploateringsnämnden den 18 februari 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige