Image

HSB skapar nya lägenheter i Linköping

Bostäder BRF Spelmannen i Folkets Park i Linköping kommer att bestå av 63 lägenheter.
Publicerad den 7 November 2017

På fredagen den 3 november togs det första spadtaget för HSB BRF Spelmannen i Folkets Park i Linköping. Det är HSBs sista bostadsrättsförening i Folkets Park. Spadtaget togs med hjälp av Elias Aguirre, Samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Redan 2013 tog HSB det första spadtaget i Folkets Park då man startade produktionen av HSB BRF Dansbanan och radhusen i Parkstaden. Nu, fyra år senare, är det dags för byggstart av den femte och sista av områdets bostadsrättsföreningar - HSB BRF Spelmannen.

BRF Spelmannen är fem våningar högt och består av 63 lägenheter i storlek ett till fem rum och kök. Boytan är mellan 39-134 kvadratmeter.

– Folkets Park har vuxit fram och tagit plats som ett mycket trevligt område att bo och leva i. Det ligger nära naturen, men ändå bara tio minuters cykelväg från city. Det är ett läge som lockar många, säger Anders Stjärnberg, vd för HSB Östergötland.

BRF Spelmannen byggs av Skanska.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY