Image

HSB säljer för en krona

Bygg/Arkitektur HSB Östergötland säljer Gula Paviljongen i Folkets Park, Linköping, till Sionförsamlingen för en krona.
Publicerad den 27 Oktober 2014
HSB säljer Gula Paviljongen i Folkets Park i Linköping. Bild: Oskar Lüren
HSB säljer Gula Paviljongen i Folkets Park i Linköping.

HSB Östergötland köpte större delen av Folkets Park 2010. Visionen var då att förädla marken och bebygga den med attraktiva bostäder att erbjuda Linköpingsborna. 2013 påbörjade HSB sina första byggnationer i Folkets Park.

För att bevara de kulturhistoriskt intressanta byggnaderna för framtidens Linköping beslutade HSB att sälja Teaterbyggnaden för en krona till Bryggaregården, ett dotterbolag till Stångåstaden.

Med stöd av bland annat HSB Östergötland flyttades Teatern under våren 2014 till Gamla Linköping. Gula Paviljongen ska vara kvar i Folkets Park men i ett nytt läge. Den kommer att flyttas till Finparken, där tidigare teaterbyggnaden stod.

Under 2014 förvärvade Sionförsamlingen (Pingstkyrkan) Cupolen som ligger granne med HSB:s Folkets Park. HSB säljer nu Gula Paviljongen till Sionförsamlingen för en krona. Församlingen kommer att flytta den och genomföra nödvändiga åtgärder för att iordningsställa Gula Paviljongen för framtida användning.

- Sionförsamlingen är tacksam för det förtroende som HSB visat oss med att överlåta denna fastighet till vårt förvaltande. Vi ser fram mot ett gott samarbete med HSB för folkparksområdets framtida utveckling, säger Sionförsamlingens föreståndare Marcus Sönnerbrandt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige