Image

HSB och Peab skapar 600 bostäder i Umeå

Bygg/Arkitektur HSB och Peab planerar för upp till 600 nya bostäder i Umeå. HSB och Peab äger marken ihop och Peab ska även vara entreprenör för HSB:s bostadsrättsföreningar i området. En av tre detaljplaner för området har vunnit laga kraft och utbyggnaden förväntas pågå under fem till åtta år.
Publicerad den 13 November 2014
Mariehöjd. Bild: Sweco
Mariehöjd.

– Det känns mycket bra att kunna erbjuda bostäder som kan tilltala både yngre och äldre i en växande stad. De nya lägenheterna kommer att vara tillgängliga med hiss, något som saknas i många flerfamiljshus i Mariehem. Dessutom är omgivningarna fantastiska med strövområden och närhet till universitet och sjukhus, säger Björn Dahlberg, vd HSB Umeå

Den första etappen HSB BRF Mariehöjd 1 med 60 lägenheter säljstartade i början av november och intresset var stort hos köparna. BRF Mariehöjd 1 är ritat av Sweco och rymmer yteffektiva tvåor och treor som Umeåborna efterfrågar. Första inflyttningen är preliminärt beräknad till hösten 2016.

Det nya bostadsområdet ligger i Olofsdal cirka fyra kilometer utanför Umeå centrum och intill den etablerade stadsdelen Mariehem med service och kommunikationer. I området finns en efterfrågan på bostäder då det ligger nära stora arbetsplatser som NUS och universitetet. Samtidigt som Nydalasjöns rekreationsområde finns inom räckhåll.

I Umeå samarbetar Peab och HSB sedan tidigare med bostäder på Sandåkern.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige