Image

HSB Malmös vd vill sälja Turning Torso

BOLAG HSB Malmös nye vd Michael Carlsson gör ingen hemlighet av att han vill sälja Turning Torso. Prislappen ligger på runt två miljarder kronor.
Publicerad den 29 Juli 2008

I en intervju med Sydsvenskan berättar HSB Malmös nye vd om planerna för bolagets stora juvel.

– Under mina år i fastighetsbranschen har jag lärt mig att man aldrig ska gifta sig med ett hus. Skulle jag få ett seriöst bud på Turning Torso så tänker jag gå med det till min styrelse, säger Carlsson, var kontor ligger på Torsons femte våning.

- Huset kommer att stå kvar, men vi behöver inte äga det. Jag bedömer att huset i dag går att sälja med vinst och tycker att vi kan använda de pengarna till att investera i boende i ett bredare perspektiv för fler av våra medlemmar.

Och bud saknas inte.
- Det kommer in bud regelbundet. I början var det mycket islänningar och danskar, nu är det mycket svenskar. Det är heller inte ovanligt att intressenter hör av sig från Dubai. Senast idag ringde det en mäklare. Men innan jag går till min styrelse så vill jag veta vem budet kommer ifrån, hur det ser ut och hur stort det är såklart. Jag går inte till styrelsen med bud under två miljarder. Så iskall är jag. Det är min prislapp, säger Carlsson till Sydsvenskan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige