Image

HSB köper över 100 lägenheter i Borås

Transaktioner HSB Göta köper ett nytt centralt beläget lägenhetsbestånd i Borås. Totalt rör det sig om 14 hyreshus med sammanlagt 107 lägenheter.
Publicerad den 1 September 2011

Säljare är Byggcenter i Borås Fastighets AB. Fastigheterna ligger på områdena Norrmalm, Byttorp, Trandared och Hedvigsborg.

Beståndet kompletterar HSB:s tidigare hyresfastigheter väl och har också ett samlat centralt läge. Den totalt uthyrningsbara ytan är 7 400 kvadratmeter med en varierande storlek från 4 till 25 lägenheter och med lägenhetsstorlekar från ett rum och kök till fyrarummare.
- Vi glädjer oss över det här förvärvet. Det är ytterligare ett viktigt steg för oss som ägare av hyresrätter i Borås. HSB har nu, i och med förvärvet, cirka 500 hyreslägenheter i staden, säger Henrik Zäther, vd på HSB Göta.

Fastigheterna kommer att ägas av HSB Götas dotterbolag, HSB Gambrinus AB som förvaltar över 2 000 hyreslägenheter och ett antal lokaler i Jönköping, Borås, Värnamo, Gislaved, Halmstad och Falkenberg. HSB:s mål är att utöka, utöver de 290 bostadsrättsföreningar som finns inom verksamhetsområdet, sitt innehav av hyresrätter över hela området.

Byggcenter i Borås Fastighets AB säljer följaktligen dotterbolaget Byggcenter i Borås Förvaltnings AB, som äger de aktuella fastigheterna.
- Vi är självklart nöjda med affären och med HSB som köpare, en kompetent förvaltare som kommer att fortsätta att ta hand om hyresgästerna och fastigheterna på ett bra sätt, säger Håkan Järdemar, vd för Byggcenter i Borås Förvaltnings AB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige