Image

HSB köper mark i Norrköping – vill bygga 120 bostäder

Transaktioner HSB köper fastigheten Knipan 4 i Inre Hamnen i Norrköping. Knipan 4 består av 4 000 kvadratmeter och HSB planerar att bygga cirka 120 lägenheter. Säljare är Ståhl fastigheter.
Publicerad den 14 Juni 2018

De 120 lägenheterna kommer att fördelas på en eller två bostadsrättsföreningar. Säljare är Ståhl fastigheter. Fortsatt detaljplanearbete kommer att krävas när det tidigare hamn- och industriområdet ska omvandlas till innerstadsbebyggelse med en variation av bostäder och verksamheter.

HSB har sedan tidigare byggrätter i den första etappen, där detaljplanen nu är antagen. Byggnationen av bostäder inom den första etappen av Inre hamnen förväntas komma i gång under andra kvartalet 2020.

– Köpet av tomten som ligger i Inre hamnen passar bra in i HSB Östras markportfölj. HSB vill vara med när Norrköping växer och inom några år kommer Inre hamnen komplettera Norrköpings innerstad med fina kvalitéer och fler bostäder, säger Roger Sjögren, vd för HSB Östra.

– Markköpet är helt i linje med de långsiktiga mål som HSB Östra har, att förvärva mark och bygga det goda boendet för våra medlemmar. Idag bor ungefär tio procent av Norrköpings befolkning i en HSB-lägenhet, säger Per Nordin, bygg- och fastighetschef på HSB Östra.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige