Image

HSB köper i Sundbyberg

Transaktioner HSB köper två fastigheter i Sundbyberg och bygger 130 nya lägenheter.
Publicerad den 5 Februari 2014
HSB bygger i Sundbyberg. Bild: HSB
HSB bygger i Sundbyberg.

HSB köper fastigheterna av Folkhem Produktion som har haft Pangea Property Partners som rådgivare.

Fastigheterna ligger inom området Strandparken vid Bällstaviken, bara 500 meter från Sundbybergs centrum med pendeltåg, tunnelbana, tvärbana, bussar och fjärrtåg runt hörnet.

Det finns redan en detaljplan som medger en byggrätt på cirka 10 000 kvadratmeter ljus BTA.

HSB räknar med att kunna byggstarta projektet under hösten 2014.

- Vi vet att det är stor efterfrågan på yteffektiva lägenheter bland våra bosparare, och det känns bra att kunna erbjuda någonting extra som balkong med sjöutsikt. Samtidigt känns det också som ett privilegium att få genomföra ett nytt bostadsprojekt i en av Sveriges mest spännande och dynamiska städer med stora krav på sin stadsmiljö, säger Håkan Falk på HSB Bostad.

Säljaren Folkhem Produktion AB har sedan tidigare färdigställt två uppmärksammade trähus i direkt anslutning till de fastigheter som HSB nu förvärvat. Totalt byggs cirka 300 lägenheter i området.

- Med tanke på de intentioner som nytänkandet inom trähusbyggandet står för känns det fint att det blir just HSB, med sin långa tradition av högkvalitativt bostadsbyggande, som kommer att fullfölja Strandparksprojektet, säger Arne Olsson på Folkhem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige