Image
HSB Göta köper Ärlan 16 och Byttorpshörn 1 i Borås.
HSB Göta köper Ärlan 16 och Byttorpshörn 1 i Borås. Bild: HSB Göta

HSB Göta köper 105 lägenheter i Borås

Transaktioner HSB Göta har köpt fastigheterna Ärlan 16 och Byttorpshörn 1 i Borås med sammanlagt 105 lägenheter.
Publicerad den 2 Juli 2015

Säljare är Cernera Fastigheter.

- De två fastigheterna ligger mycket attraktivt i Villastaden och Byttorp och kompletterar mycket väl vårt tidigare bestånd. En av fastigheterna Byttorpshörn innehåller också en möjlig exploatering med ett 40-tal bostadsrätter. Här har vi under året haft inflyttning i bostadsrättsföreningen Utsikten med 46 lägenheter, säger Henrik Zäther, vd på HSB Göta.

Övervägande del av lägenheterna är mindre studentlägenheter med ett rum och kokvrå/kök, den totala uthyrningsbara arean är 2 300 kvadratmeter. HSB:s hyresbestånd i Borås är efter detta cirka 1 000 lägenheter och därmed har HSB Göta nu över 2 500 hyresrätter som förvaltas av dotterbolaget HSB Gambrinus.

Förvaltningsvolymen uppgår till 200 000 kvadratmeter bostäder och lokaler, varav merparten finns i Jönköping och Borås.

- Vår ambition är att, utöver uppförandet av nya hyres- och bostadsrätter, också långsiktigt förvärva mer hyresfastigheter inom vårt verksamhetsområde, vilket är ett sätt att bygga vidare och utveckla vår verksamhet till gagn för våra ägare och medlemmar, säger Henrik Zäther.

Båda fastigheterna har förvärvats av Cernera Fastigheter som har stort fokus på Borås.

- Cerneras verksamhet är uppdelas i tre affärsområden, Aktiv förvaltning av kontors- och handelsfastigheter, Kommersiella fastighetsprojekt och Bostadsprojekt. Då dessa fastigheter ligger utanför dessa affärsområden gläder det oss att kunna överlämna fastigheterna till en välrenommerad och etablerad hyresvärd. Vi frigör därmed resurser för fortsatt expansion inom kärnverksamheterna, säger Lars Angwald, vd på Cernera Fastigheter.

Panreal har varit Cerneras rådgivare i affären.

Ämnen

Panreal på Branschguiden

I vår värld handlar allt om att ge sitt yttersta varje gång. Det är en ovärderlig drivkraft och det enda sättet som vi vill jobba på för att kunna agera som din mest kvalificerade fastighetsrådgivare.

Panreal är en oberoende, partnerägd fastighetsrådgivare specialiserad inom transaktionsrådgivning vid försäljning och förvärv av kommersiella fastigheter och fastighetsbolag på den svenska fastighetsmarknaden. Vi erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till fastighetsägare och investerare. Våra uppdragsgivare utgörs av bland annat bygg- och fastighetsbolag,...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY