Image

HSB-chefer dömda för svindleri

JURIDIK HSB Malmös förre vd Johnny Örbäck samt förre affärsutvecklingschefen Hans Lindqvist döms till fängelse i ett år och sex månader för grov trolöshet mot huvudman.
Publicerad den 12 December 2007

Med anledning av den fällande domen i Malmö Tingsrätt avser HSB Malmö först att gå igenom domen och diskutera vidare åtgärder med sin advokat.
- Jag vill också starkt understryka att de regler och rutiner vi arbetar efter idag är helt annorlunda jämfört med tidigare för att undvika att något liknande skall kunna upprepas, säger Lars Danielsson, vd i HSB Malmö.

HSB Malmö har under de senaste åren skapat interna kontrollsystem som bland annat innebär att inga affärer kan genomföras via fullmakt. HSB Malmö anlitar också alltid ett juridiskt ombud vid fastighetsaffärer för att säkra affärernas juridiska aspekter.
- Jag konstaterar att idag sköts HSB Malmös affärer på ett professionellt, säger Lars Danielsson.

HSB Malmö är en medlemsägd organisation, och det är medlemmarnas resurser som är grunden för verksamheten. Därför är det extra viktigt att alla ekonomiska transaktioner sköts på ett oklanderligt sätt. Genom samarbete med bland annat revisionsföretaget Ernst & Young har de interna rutinerna säkerställts. Verksamheten genomgår kontinuerliga internrevisioner för att säkra att rutinerna följs.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY