Image

Hotell skriver miljardkontrakt

UTHYRNING Nordic Hotels skriver ett 20-årigt hyresavtal med fastighetsägaren Vital Eiendom för Nordic Light Hotel och Nordic Sea Hotel. Hyresavtalet är värt 1,5 miljarder kronor.
Publicerad den 8 Juni 2009

Man bedömer att långsiktigheten och investeringarna är nödvändiga för att kunna möta den hårda konkurrens som flera nyetableringar av hotell i Stockholm kommer att resultera i. Investeringen kommer bland annat att innebära genomgripande renovering av hotellrum och allmänna ytor på hotellen.

− Både Nordic Hotels och Vital bedömer att Stockholm är en stark tillväxtmarknad inom besöksnäringen och båda satsar därför på framtiden genom ett nytt 20-årigt hyresavtal och genomgripande investeringar i Nordic Light Hotel och Nordic Sea Hotel för att hålla ställningen som två av Stockholms mest attraktiva hotell, säger Ejnar Söder, huvudägare av Nordic Hotels i Stockholm AB.

FAKTA/
Nordic Hotels i Stockholm AB är ett privatägt bolag och driver sen 2001 Nordic Sea Hotel – Reflecting Stockholm, med Absolut Icebar Stockholm, och Nordic Light Hotel – Stockholms Designhotell, på Vasagatan i Stockholm med sammanlagt 542 rum.

Vital Eiendom har förhandlat kontraktet på uppdrag av moderbolaget Vital Forsikring ASA. Vital Eiendom förvaltar 1,2 miljoner kvadratmeter egendom, i huvudsak kontorsbyggnader, köpcenter och hotell. Samlat marknadsvärde mars 2009 cirka 33,7 miljarder norska kronor. Årliga hyresintäkter två miljarder norska kronor.

Vital Forsikring ASA är Norges största bolag inom livförsäkring och pensionssparande. Förvaltningskapital 31 december 2008 var runt 220 miljarder norska kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige