Image

Hon blir ny vd för SGBC

Karriär Cecilia Ehrenborg Williams kommer närmast från en tjänst som vice vd för Miljömärkning Sverige. Efter sommaren tar hon över som vd för Sweden Green Building Council efter Bengt Wånggren.
Publicerad den 16 Februari 2017
Cecilia Ehrenborg Williams. Bild: Fredrik Hjerling
Cecilia Ehrenborg Williams.

I slutet av 2016 meddelades att nuvarande vd Bengt Wånggren går i pension i augusti 2017 och föreningens styrelse inledde då arbetet med att hitta en ny vd. Rekryteringen har letts av styrelseordförande Reinhold Lennebo, som är väldigt nöjd med att man nu anställt Cecilia Ehrenborg Williams.

– Vi som jobbat med denna rekrytering är både glada och stolta över att ha funnit Cecilia. Ledarskapet, erfarenheten av certifiering och dessutom god erfarenhet av kommunikation och internationella kontakter gör att vi känner oss trygga i att vi hittat rätt person i Cecilia att leda SGBC på den fortsatta resan mot allt fler certifierade byggnader och stadsdelar. Den resan går bra och kommer att gå allt fortare, säger han.

Cecilia Ehrenborg Williams är civilingenjör från KTH och har tidigare bland annat arbetat som projektledare för Stiftelsen Håll Sverige Rent och som miljökonsult för Casma Miljömanagement.

– Jag är hedrad och glad över styrelsens förtroende. Att leda SGBC in i en ny tillväxtfas med alla dess möjligheter att skapa långsiktiga värden för allt fler aktörer inom hållbart samhällsbyggande ser jag fram emot med stor förväntan. Med mig i bagaget har jag erfarenhet av att leda värderingsdrivna organisationer, föra dialog mellan vetenskap, näringsliv och politik samt en stark drivkraft att arbeta för en hållbar utveckling, säger hon.

Cecilia Ehrenborg Williams tillträder sin tjänst som vd den 1 augusti.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige