Image

Hon blir ny vd för Semrén & Månsson

KARRIäR Den 1 juli tillträder Adelina Mehra, 32, som vd för arkitektkontoret Semrén & Månsson. Hon efterträder Magnus Månsson som kvarstannar som övergripande ansvarig för det växande bolagets samtliga verksamheter.
Publicerad den 22 Juni 2010

- Det känns väldigt roligt och spännande att tillsammans med alla duktiga medarbetare ha fått förtroendet att fortsätta att utveckla Semrén & Månsson. Vi vill även i framtiden vara med och skapa intressanta städer och sammanhang där människor trivs och mår bra, säger Adelina Mehra.

Adelina Mehra började på Semrén & Månsson 2001 och har sedan 2006 varit chef för kontoret i Stockholm. I hennes nya befattning ingår en särskild uppgift att utveckla företagets verksamhet i Stockholmsregionen.

- Förutom att utveckla verksamheten i Stockholm kommer vi även att jobba intensivt med att utöka andelen internationella uppdrag. Genom att växa har vi en bättre möjlighet att arbeta med intressanta och utmanande projekt både i Sverige och utomlands. Vi strävar hela tiden efter att hitta fler former för att påverka och bidra med arkitekters kompetens i byggprocessen, säger Adelina Mehra.

Semrén & Månsson är idag drygt 50 anställda och har kontor i Göteborg och Stockholm. Målet är att bli dubbelt så stora och en av landets tio största arkitektkontor inom tre till fem år.

- Det är en stimulerande utmaning att fortsätta att växa. Samtidigt är det viktigt för mig som arkitekt att bidra till en positiv utveckling av våra bebyggda miljöer. Att vara med och påverka hur människor upplever sin vardag.

Magnus Månsson är nöjd med att efter drygt 20 år som vd lämna över det dagliga operativa ansvaret för verksamheten.

- För att utvecklas och bli bättre som organisation måste man våga förändras. Med nya unga krafter på ledande befattningar i organisationen står vi väl rustade att möta de utmaningar som ligger framför oss. Adelinas engagemang, kreativitet och kompetens, i kombination med en fallenhet för affärsmässiga frågor, gör att jag känner mig väldigt hoppfull inför framtiden. För egen del kommer jag framöver att ha ett ökat fokus på att utveckla och formge projekt i tidiga skeden och ansvara för koncernens strategiska utvecklingsarbete, säger Magnus Månsson.

Fakta/ Adelina Mehra: 32 år, gift med Mitua, två barn. Född och uppvuxen i Ängelholm och bor idag på Kungsholmen i Stockholm. Arkitektutbildad på Chalmers i Göteborg och på TU (Technische Universität) i Wien. Började som praktikant på Semrén & Månsson 2001.
Fritidsintressen: resor, vågsurfing och skidåkning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige