Image

Hon blir ny fastighetsutvecklingschef för Älvstranden Utveckling

Bolag Cecilia Andersson har rekryterats som ny chef för Fastighetsutveckling på kommunala fastighetsbolaget Älvstranden Utveckling. Hon kommer närmast från fastighetsbolaget Ernst Rosén där hon arbetat som chef för projektutveckling, och varit med och byggt upp företagets organisation för nyproduktion av bostäder.
Publicerad den 30 Maj 2018
Cecilia Andersson. Bild: Älvstranden Utveckling
Cecilia Andersson.

Cecilia Andersson är i grunden civilingenjör med inriktning på väg och vatten och har en lång erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen. De senaste sju åren har hon arbetat på byggherresidan och dessförinnan tio år som byggentreprenör.

– Hon har den breda kompetens och gedigna erfarenhet vi behöver när vi ska utveckla Göteborgs hamnnära områden. Vi jobbar med komplicerade fastighetsfrågor i flera dimensioner och med många olika aktörer. Jag känner mig trygg med att Cecilia kan hålla ihop trådarna när vi ska göra Göteborg bättre, säger Marika Ogrelius Engström, vice vd för Älvstranden Utveckling.

Älvstranden Utveckling arbetar med att förverkliga Vision Älvstaden och ska i samverkan med stadens övriga förvaltningar och bolag och byggherrar skapa en hållbar och dynamisk innerstad för alla.

– Jag ser med spänning fram mot att få arbeta på Älvstranden Utveckling och utveckla fastigheter i enlighet med Vision Älvstaden. Det är ett brett uppdrag och en ynnest att få vara en del i utvecklingen av Göteborg, säger Cecilia Andersson.

Cecilia Andersson tillträder sin nya tjänst på Älvstranden Utveckling efter sommaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige