Image

Hon blir Årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen 2011

Event Utmärkelsen Årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen 2011 går till Ingalill Berglund, vd på Atrium Ljungberg.
Publicerad den 23 September 2011
Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg. Bild: Atrium Ljungberg
Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg.

Ingalill har arbetat i fastighetsbranschen i nära 20 år, bland annat på Stadshypotek Fastigheter och Skolfastigheter i Stockholm, Sisab.

Juryns motivering lyder:

”Årets kvinnliga förebild är en utmärkt representant för ett modernt ledarskap. Det professionella engagemanget sträcker sig utanför det egna bolagets omedelbara intressesfär, vilket synliggör fastighetsbranschens centrala betydelse för den ständiga utvecklingen av samhället. Genom en lång och framgångsrik karriär i fastighetsbranschen har Ingalill Berglund en stark förankring i denna. Hennes kompetens är väl omvittnad och i mycket hög grad respekterad.”

– Jag blev väldigt överraskad men känner mig mycket hedrad över att få utmärkelsen som kvinnlig förebild, särskilt i konkurrens med många andra duktiga personer.Förebilder behövs i flera olika sammanhang och jag ska göra det jag kan för att bidra till att fler kvinnor väljer fastighetsbranschen och får möjlighet att utvecklas inom den, säger Ingalill Berglund.

– Goda förebilder är viktiga för alla branscher. Både för att driva branschen framåt och för nyrekrytering. I fastighetsbranschen som fortfarande är mansdominerad är det extra viktigt att lyfta fram framgångsrika kvinnor, säger Christer Jansson, vd på Fastighetsägarna Stockholm.

Priset är, förutom äran, en check på 15 000 kronor att användas till valfri resa.

Juryn består av:

Christer Jansson, Fastighetsägarna Stockholm
Christel Armstrong Darvik, Stena Fastigheter
Anders Hörnqvist, Carlyle Group
Siv Malmgren, John Mattson
Julia Mejegård, Leimdörfer
Johan Zetterstedt, Fastighetsnytt

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige