Image

Hon är branschens mäktigaste kvinna

Event Jernhusens vd Kerstin Gillsbro hamnar på 15:e plats när Veckans Affärer listar svenskt näringslivs 125 mäktigaste kvinnor. Med den placeringen hamnar hon högst upp av de som representerar fastighetsbranschen.
Publicerad den 12 Mars 2012
Kerstin Gillsbro. Bild: Jernhusen. Bild: Jernhusen
Kerstin Gillsbro. Bild: Jernhusen.

Det är fyra kriterier som ingår i bedömningen: position, ekonomiskt ansvar, karriärpotential samt branschens framtidsutsikter.
– Det känns oerhört roligt att vara med på Veckans Affärers lista över Sveriges mäktigaste kvinnor. Det finns många intressanta kvinnliga företagsledare som har stor påverkan inom Sveriges näringsliv och jag är glad att tillhöra den skaran, säger Kerstin Gillsbro.

Motiveringen löd:

”Hon har haft många olika jobb på listan, men alla inom bygg och fastighet. Som vd för Jernhusen ansvarar hon bland annat för landets alla tågstationer, verkstadsdepåer och godsterminaler. Nyligen tillkännagav hon att hon ville sälja det nybyggda Kungsbrohuset i Stockholm.”

Här är branschens nio mäktigaste kvinnor:

1. Kerstin Gillsbro, vd, Jernhusen.
2. Ingalill Berglund, vd, Atrium Ljungberg.
3. Caroline Arehult, vd, Skanska Fastigheter.
4. Krusbeth Kristensson, vd, C&M Projekt.
5. Christel Armstrong Darvik, vd, Stena Fastigheter.
6. Åsa Hedenberg, vd, Huge Fastigheter.
7. Agneta Jacobsson, vd, DTZ.
8. Eva Landén, vd, Corem.
9. Monica von Schmalensee, vd, White Arkitekter.

Den mäktigaste i hela näringslivet i Sverige är, enligt Veckans Affärers lista, Susanna Campbell, tillträdande koncernchef på Ratos.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige