Image
Hökerum Bygg köper 170 000 kvadratmeter mark.
Hökerum Bygg köper 170 000 kvadratmeter mark. Bild: Hökerum Bygg

Hökerum Bygg köper 170 000 kvadratmeter mark utmed E6:an

Transaktioner Hökerum Bygg har förvärvat 170 000 kvadratmeter mark på bästa läge vid E6 i Munkedals kommun norr om Uddevalla och här ska ett handels- och logistikområde utvecklas. Marken som ligger vid avfart 100 längs med E6 norrut är detaljplanerad och ligger i direkt anslutning till McDonalds som redan är etablerat.
Publicerad den 2 December 2021

Läget har många fördelar och Hökerum Bygg vill utveckla området med handelsetableringar och logistikverksamhet. Det finns förslag till många verksamheter i området, handel med bilar, båtar, husvagnar och husbilar. Men även verksamhet med drivmedel och laddningsstationer, restauranger, bygghandel, lågprishandel, detaljhandel och dagligvaruhandel finns med i planeringen.
– Håby handelsområde är ett spännande projekt som har stor potential och vi arbetar nu med att hitta hyresgäster och startar byggnation när avtal är signerade. Vi riktar ett stort tack till JLL som på ett professionellt hjälp oss med förvärvet, säger Johan Lind, vd för Hökerum Bygg.
– Vi har haft en mycket god dialog med kommunen sedan vi förvärvade marken. Det ska bli spännande att utveckla detta område och skapa något riktigt bra i Håby, säger Daniel Göök, projektchef på Hökerum Bygg.
– Det är oerhört positivt och glädjande att höra om de nya planerna för Håby handelsområde. Positivt inte bara för Håby, med det strategiska läget intill E6, utan för hela kommunen. Vi ser fram emot ett gott samarbete och hälsar Hökerum Bygg välkomna till Munkedals kommun, säger Christoffer Rungberg, kommunstyrelsens ordförande.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY