Image

Hökälla och Wästbygg utvecklar Lillhagsparken

Bygg/Arkitektur Hökälla Utveckling och Wästbygg Projektutveckling Sverige har tecknat ett samarbetsavtal och ska i ett gemensamt bolag utveckla och bygga cirka 300 bostadsrätter i Lillhagsparken på Hisingen i Göteborg.
Publicerad den 6 April 2017

Detaljplanen för området vann laga kraft i maj 2015 och innehåller även drygt 350 hyresrätter. Byggandet av dessa pågår med Tornet som byggherre. Projekteringsarbetet för bostadsrätterna påbörjas omgående och efter sommaren inleds arbetet på plats med en rivning av ett antal befintliga flerbostadshus. Första inflyttningar planeras ske under 2018.

– Vi på Hökälla har valt Wästbygg som samarbetspartner utifrån deras breda kunnande och gedigna bakgrund som byggare och i synnerhet deras syn på bostadsbyggande och bostadsutveckling, som stämmer väl med vad vi vill åstadkomma i Lillhagsparken. Vi är glada över att vi kunnat hitta en samarbetsform som skapar förutsättningar för att vårt projekt ska kunna dra full nytta av Wästbyggs kunnande kring hela processen, säger Hans Herngren, projektledare för Hökälla Utveckling.

– Hökälla har arbetat med projektet sedan 2010 då man erhåll markanvisningen av Göteborgs Stad. Lillhagsparken har ett utmärkt läge för bostäder och vi ser fram emot att få vara med och fortsätta utveckla hela området i samverkan med såväl Hökälla som med övriga i området. För området som helhet är det positivt med blandade upplåtelseformer och tillsammans ska vi aktörer skapa ett attraktivt boende, säger Jonas Hulterström, affärsutvecklare på Wästbygg.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige