Image

Höganäshem bygger nytt

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Höganäshem bygga två fastigheter med totalt 64 hyreslägenheter samt två komplementbyggnader på Sjöcronaområdet i centrala Höganäs. NCC:s order, som är en totalentreprenad, är värd 64 miljoner kronor.
Publicerad den 6 November 2017

Fastigheterna blir fem respektive sex våningar höga och byggs enligt konceptet NCC Folkboende.

- Behovet av hyresrätter i Höganäs är stort. Förutom de två hyresfastigheterna vi redan har i produktion i Folkparken planerar vi för ytterligare tre fastigheter i samma område. Två av dem kommer bli trygghetsboende. I den långsiktiga planen finns ytterligare flera spännande projekt som kommer att ge Höganäs och Kullabygden fler hyreslägenheter, säger Jesper Månsson, vd för Höganäshem.

NCC Folkboende ger ytsmarta lägenheter med hög kvalitet. Alla bostäder har balkong. Konceptet har kort byggtid och låg byggkostnad tack vare noggrann planering och en standardiserad produktion, där en stor del gjuts och tillverkas på plats. Markkostnaden blir också lägre eftersom NCC Folkboende är punkthus som byggs på höjden och därför kräver mindre tomt. Genom att bygga yteffektivt och i möjligaste mån standardiserat kan Höganäshem bygga lägenheter till priser som ger fler möjlighet att bo i nyproducerade fastigheter.

- Det känns bra att tillsammans med Höganäshem bygga ytterligare fastigheter i Höganäs. Denna gång enligt vårt koncept NCC Folkboende, som innebär moderna och välplanerade lägenheter som passar såväl gamla som unga. Dessutom har husen låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader. Vi har hittills byggt eller håller på att bygga 3 500 lägenheter från Kiruna i norr till Trelleborg i söder enligt detta koncept, säger Jessica Snygg, affärschef NCC Building.

Byggarbetet påbörjas under hösten och lägenheterna beräknas bli inflyttningsklara under våren 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige