Image

Hofberg säljer och byter namn

Transaktioner Hofberg Fastigheter säljer fyra fastigheter med en sammanlagd yta om cirka 10 000 kvadratmeter till Sveavalvet. Samtidigt byter man namn till Brand Real Estate.
Publicerad den 13 Januari 2017

Hofberg Fastigheter ägs av Jonas Hofmann och Ulf Bergdahl. Fastigheterna som säljs ligger i Gävle, Nybro, Ljungby och Gislaved. Hyresgäster är Burger King, Dollarstore och Jysk, och tillträde skedde den 12 januari.

Hofberg Fastigheter kommer i och med överlåtandet att byta namn till Brand Real Estate och tillsätter Stefan Silfver som ny vd.

Sveavalvet har i och med denna affär tillträtt en del av de fastigheter som kommunicerats att förvärvas i samband med den obligation om 250 miljoner kronor som emitterades i december.

– Denna affär ger oss en plattform för framtida expansion, säger Jonas Hofmann.

– Förvärvet passar väl in i Sveavalvets strategi med stabila hyresgäster, långa hyresavtal och starka kassaflöden, säger Petter Boström, vd för Sveavalvet.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige