Image

Hit rekryteras Catella-medarbetarna

Karriär Cushman Wakefield rekryterar sju nya partners, bland annat de fem som lämnade Catella för två veckor sedan: Thomas Persson, Anders Nordvall, Niklas Zuckerman, Daniel Anderbring och Erik Dansbo. Anders Nordvall utses dessutom till vd för Cushman Wakefield i Sverige vid årsskiftet.
Publicerad den 8 September 2014
Anders Nordvall. Bild: Catella
Anders Nordvall. Thomas Persson. Bild: Catella
Thomas Persson.

Cushman Wakefields nya partners är Anders Nordvall, Thomas Persson, Niklas Zuckerman, Per Hagman, Daniel Anderbring, Ola Jacobsson och Erik Dansbo.

Anders Nordvall har utsetts till vd för Cushman Wakefield i Sverige. Nuvarande Sverige-chefen Magnus Lange kvarstår på sin position året ut.

Nyligen rekryterades även James Beckham för att leda Cushman & Wakefields Capital markets team i London, vilket är ännu ett steg mot målet att bygga en bas för ledande fastighetsrådgivning på transaktionsmarknaden i Europa och globalt.

- Momentum fortsätter att stärkas i takt med att förtroendet bland investerare återvänder till europeiska och globala marknader och då blir strategiskt belägna städer allt viktigare för att attrahera kapital till Europa. Nyrekryteringarna kommer att väsentligen stärka vårt transaktions- och kapitalmarknadserbjudande i Sverige och därmed kan vi bli en betydande spelare inom fastighetsrådgivning. Rekryteringarna utgör också en fantastisk plattform för oss för att bygga vidare på vår svenska och nordiska verksamhet, säger Cushman Wakefields vd Carlo Barel di Sant’Albano.

Cushman & Wakefield rådger och representerar kunder i alla avseenden när det gäller fastighetsinvesteringar och uthyrning. Företaget har etablerat sig som en framstående aktör på världens ledande fastighetsmarknader och har i den egenskapen haft en ledande roll i många av de största fastighetsförsäljningarna, uthyrningarna och förvaltningsuppdragen.

Nyligen rapporterade företaget rekordintäkter och ökad lönsamhet för första halvåret 2014. Dess globala transaktionsavdelning hade ett fortsatt positivt momentum med intäkter som ökade 20,2 procent under halvåret i takt med förbättringar på kreditmarknaden och lägre räntor som bidrog till ökade kapitalflöden.

Cushman & Wakefields transaktionsteam i Europa och Mellanöstern var med i fastighetstransaktioner och rådgivningsuppdrag till ett värde överstigande 26 miljarder euro förra året. Under första halvåret var teamet med i en rad högprofilerade affärer som ledde till att de blev rankade som etta på den brittiska transaktionsmarknaden under andra kvartalet, enligt CoStar UK Commercial Property Investment Review Q2.

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY