Image

Henry Ståhl och Hyresbostäder i utvecklingssamarbete

Bygg/Arkitektur Henry Ståhl och Hyresbostäder i Norrköping planerar att utveckla kvarteret Kroken i Industrilandskapet. Projektet omfattar 100 lägenheter, 2 500 kvadratmeter kontor och möjlighet till 4 000 kvadratmeter nybyggnation.
Publicerad den 8 April 2014
Peter Karlström Bild: Nicklas Tollesson
Peter Karlström

Fastigheten är belägen utmed Strömmen och i omedelbar närhet till Knäppingsborg och Campus Norrköping.

Kvarteret Krokens planerade utveckling är en viktig pusselbit i den fortsatta förnyelsen av en spännande del av Industrilandskapet.

Syftet med samarbetet är att utveckla fastigheten med bostäder och kontor. Den äldsta delen av fastigheten är från 1907 och har använts för textilindustri. När fastigheten är ombyggd och klar kommer den inrymma drygt 100 bostäder av olika storlekar och cirka 2 500 kvadratmeter kontor. Projektet omfattar även en möjlighet till nybyggnation om cirka 4 000 kvadratmeter i direkt anslutning till utloppet i Strömmen.

Samarbetet sker genom ett gemensamt ägt aktiebolag.

Peter Karlström vd på Henry Ståhl Fastigheter:
- Detta är ett mycket spännande samarbetsprojekt som är bra för fastigheten men också för Norrköping. Samarbetet innebär att ett viktigt projekt kan komma igång snabbare än vad parterna var för sig annars hade kunnat göra.

Gunnar Boqvist, vd på Hyresbostäder:
- Vi gläds åt det kommande samarbetsprojektet som innebär nya bostäder och möjligheter i ett av Norrköpings mest unika innerstadslägen. Projektet har sina likheter med det som hänt i till exempel Manchester eller Liverpool där otillgängliga industrimiljöer i centrala lägen utvecklas till bostäder, kontor och butiker samt andra allmänna miljöer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige