Image

Hemsö vinner Landskrona stads stadsbyggnadspris

Bolag Hemsös två byggnader i Borstahusen har tilldelats Landskrona stads stadsbyggnadspris. Byggnaderna består av en grundskola samt en idrottshall vilka färdigställdes till höstterminen 2017. Skolan omfattar 5 700 kvadratmeter och idrottshallen omfattar 2 250 kvadratmeter.
Publicerad den 13 December 2017
Hemsös skolfastighet i Borstahusen, Landskrona. Bild: Hemsö
Hemsös skolfastighet i Borstahusen, Landskrona.

Internationella Engelska Skolan är hyresgäst i skolan med 600 elever och idrottshallen hyrs av Landskrona stad.

– Vi är väldigt stolta över att våra senaste skolprojekt i Landskrona vinner Landskrona stads stadsbyggnadspris. Det är ett kvitto på att vi utvecklar bra projekt både för våra hyresgäster och för samhället i stort, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

Arkitekt är Liljewall Arkitekter. Fastigheterna är certifierade enligt Miljöbyggnad Silver och avser Borstahusen 1:8 och Borstahusen 1:9.

Juryns motivering
”Arkitektur i skarpskurna former med sedumtak, fasader av omväxlande ljust tegel, målad betong och grafiska utsmyckningar. Byggnaderna visar på att arkitektur kan medverka till platsens helhetsupplevelse. Med en intressant och spännande omsorg om detaljer och god anpassning till både plats och människa manifesterar skolbyggnaden för Internationella Engelska Skolan tillsammans med Borstahusens idrottshall ett självklart och viktigt centrum i den framväxande nya stadsdelen Norra Borstahusen i Landskrona.”

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Hemsö på Branschguiden

Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal och stabila hyresgäster. Tredje AP-fonden är majoritetsägare. Hemsös fastighetsbestånd består av cirka 350 fastigheter till ett totalt värde om drygt 42 miljarder kronor. Hemsö har sedan mars 2015 kreditbetyg A- från Standard & Poor´s.

Läs mer om Hemsö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Magnolia storsatsar på nytt affärsområde

Bolag Magnolia Bostad har ett team som är helt dedikerat åt att få bolaget att växa inom samhällsfastigheter. För Fastighetssverige berättar affärsområdeschefen Catrin Viksten mer om satsningen – och vad som komma skall.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY