Image

Hemsö utvecklar nytt äldreboende i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Hemsö utvecklar ett äldreboende i Kristianstad tillsammans med omsorgsföretaget Vardaga. Äldreboendet kommer att ha 60 platser och ett 15-årigt hyresavtal har tecknats med Vardaga. Nyproduktionen sker på Hemsös egen mark och investeringen uppgår till 135 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Juni 2018

Äldreboendet får en uthyrningsbar yta på 3 900 kvadratmeter och de 60 platserna är fördelade på sex avdelningar. Byggnaden blir belägen i centrala Kristianstad med Centralsjukhuset som granne. I bottenplanet planeras en förskola på en yta om cirka 500 kvadratmeter.

– Vi är glada över att stärka vårt samarbete med Vardaga och det nya äldreboendet är vårt fjärde gemensamma projekt. Vi är också nöjda över att kunna utnyttja en befintlig byggrätt på vår egen mark, säger Anna Marand, projektutvecklingschef på Hemsö.

Byggnadsarbeten kommer att påbörjas i februari 2019 och projektet förväntas vara färdigställt till årsskiftet 2020/2021.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY