Image
Stavsborgsskolan.
Stavsborgsskolan. Bild: Wec360

Hemsö utvecklar ny skola i Nacka

Bygg/Arkitektur Tillsammans med Nacka kommun skapar Hemsö en ny grundskola i Älta som ersätter nuvarande Stavsborgsskolans lokaler. Elevantalet ökar stadigt i närområdet och befintliga lokaler räcker inte till för framtida behov. Investeringen uppskattas till 500 miljoner kronor och ett 25-årigt hyresavtal har tecknats med Nacka kommun.
Publicerad den 19 Maj 2020

Älta växer och behovet av skol- och idrottslokaler kommer att öka stadigt de kommande åren. Den nya Stavsborgsskolan blir en modern och ändamålsenlig skola med stort fokus på hållbarhet och yteffektivitet. Den får en uthyrningsbar yta på cirka 13 000 kvadratmeter och planeras för cirka 1 200 elever från förskoleklass till årskurs 9.

Initialt kommer delar av skolan även att kunna nyttjas som förskola. I skolbyggnaden kommer två idrottshallar att inrymmas och lokalerna är planerade för att kunna användas av kultur- och idrottsföreningar på kvällar och helger.
– Vi har i gott samarbete med Nacka kommun utformat skolan utifrån verksamhetens behov och vi ser byggnationen som en långsiktigt hållbar lösning för både Hemsö och Nacka. Den nya skolbyggnaden blir ett tillskott för Ältaborna med utökad idrottskapacitet samt att lokalerna kan användas av förenings- och kulturverksamheter utanför skoltid, säger Åsa Nordell Holmstrand, projektutvecklare på Hemsö.
– Vi är glada att ha Hemsö som stabil och långsiktig samarbetspartner, de har stor kunskap och erfarenhet av att utveckla bra skollokaler. Utöver en modern och flexibel skola får vi även nya idrottshallar och lokaler för kultur. Det blir ett lyft för hela Älta, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande (M).

Den nya skolan beräknas stå färdig till höstterminen 2023. Under byggtiden, som planeras starta sommaren 2021, kommer eleverna att få gå i tillfälliga skollokaler som placeras i närområdet.

Byggnaden projekteras för att certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Silver, samt Guld gällande energi.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här många affärer ska Serafim göra i år

Bolag Serafim gjorde två förvärv precis före årsskiftet. Fastighetssverige frågar företagets vd Rickard Jacobsson vad de planerar framöver. Här ska de växa. Vi undrar också om det kan bli aktuellt med en börsnotering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY