Image

Hemsö köper Campus Eskilstuna

Transaktioner Hemsö köper tomträtter med tillhörande projektåtagande för uppförande av nya Mälardalens högskola i centrala Eskilstuna. Den totala investeringen uppgår till cirka 800 miljoner kronor och säljare är Serneke och Pareto.
Publicerad den 14 Mars 2017
Campus Eskilstuna. Bild: Hemsö
Campus Eskilstuna.

Under 2016 stod det klart att Serneke, i samarbete med Pareto, fått uppdraget att utveckla och bygga det nya campuset för Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Långsiktig ägare och förvaltare av fastigheten blir Hemsö som nu köper samtliga aktier i projektbolaget.

De nya lokalerna kommer att uppgå till cirka 20 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Mälardalens högskola i Eskilstuna har cirka 4 000 studenter och 300 anställda. I dag är högskolan uppdelad på tre separata byggnader och genom att samla all verksamhet under ett tak, kommer lokalerna att kunna användas mer effektivt och förenkla samarbetet mellan de olika institutionerna.

– Högskolan är en viktig motor för tillväxten i Mälardalen. Vi äger sedan tidigare fastigheten som inrymmer Mälardalens högskola i Västerås. Nu kommer vi även att ta hand om lokalerna i Eskilstuna. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete med högskolan och ta ett långsiktigt förvaltningsansvar för båda fastigheterna, säger Fredrik Alvarsson, Hemsös projektutvecklingschef.

Högskolan kommer att teckna ett 20-årigt hyreskontrakt vid inflyttning. Byggnaden kommer att klassificeras enligt Miljöbyggnad Silver och byggnadens energianvändning ska nå nivå Guld. Projektstart sker under första kvartalet 2017 och inflyttning sker höstterminen 2019. Säljare är Serneke och Pareto. Pareto har ansvarat för finansiering och försäljning.

– Vi är väldigt glada för att återigen genomföra en större affär med Hemsö. Detta är ett tydligt bevis på styrkan i Sernekes helhetserbjudande och ett bra exempel på hur engagemanget från hela koncernen leder till ett attraktivt avtal för alla parter, säger Patrik Lindström, vd för Serneke Projektutveckling.

Affären är villkorad av att Eskilstunas kommun och Mälardalens Högskola ger sitt slutliga godkännande.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige