Image
Hemsö köper tre fastigheter i Tammerfors.
Hemsö köper tre fastigheter i Tammerfors. Bild: Anders Portman, Kuvatoimisto Kuvio Oy

Hemsö förvärvar tre social- och hälsovårdsfastigheter i Tammerfors

Transaktioner Tammerfors stad säljer två familjestödscenter och ett aktivitetscenter till Hemsö. Verksamheten i fastigheterna fortsätter med 15–20 års hyresavtal. Investeringen uppgår till 8,5 miljoner euro.
Publicerad den 16 December 2022

Hemsö förvärvar tre social- och hälsovårdsfastigheter av Tammerfors stad. Fastigheterna är familjestödscentret Kuusikko, familjestödscentret Päiväperho och aktivitetscentret Kämmenniemi.

Tammerfors stad och Hemsö har ingått 15–20-åriga hyresavtal för fastigheterna. I början av året kommer kontrakten att överföras till Birkalands välfärdsområde, som kommer att ansvara för områdets social- och hälsovårdstjänster i framtiden. Ytan för uthyrning är totalt cirka 4 000 kvadratmeter. Hemsö äger sedan tidigare två räddningsstationer i samma område.

– Vi vill stärka vår närvaro i Tammerfors, det är en attraktiv stad för oss. Fastigheterna vi förvärvar nu är viktiga delar av servicenätet. Vi vill också utöka vårt samarbete med Birkalands välfärdsområde som blir vår hyresgäst direkt efter årsskiftet. Vi tackar Tammerfors stad för ett bra samarbete. Vi vill gärna fördjupa vårt samarbete med staden inom de tjänster som staden kommer att ansvara för i framtiden, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö.

Enligt Tammerfors fastighetschef Virpi Ekholm kommer staden att fokusera på att äga och hyra lokaler för de tjänster som staden ansvarar för, till exempel förskoleutbildning, grundläggande utbildning och kultur- och fritidstjänster.

– Genom att sälja fastigheter som används av social- och hälsovården finansierar vi de investeringar vi behöver för de tjänster vi ansvarar för, säger Virpi Ekholm.

Staden har erfarenhet av Hemsö både som hyresvärd och nu som affärspartner.

– Hemsö har förmedlat ett professionellt förhållningssätt både i affären och som framtida hyresvärd för Birkalands välfärdsområde. En bra hyresvärd är också viktig för oss som stad, eftersom välfärdsområdet kommer att ordna social- och hälsovården i framtiden just för våra invånare, säger Virpi Ekholm.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige