Image
Hemnet hyr av Vasakronan på Sergelgatan.
Hemnet hyr av Vasakronan på Sergelgatan. Bild: Vasakronan

Hemnet tar sista kontorsytan i Vasakronan-projekt

Uthyrning Bostadsplattformen Hemnet hyr 1 400 kvadratmeter i Vasakronans projekt Sergelgatan.
Publicerad den 31 Maj 2022

Mitt i Stockholm city, mellan Hötorget och Sergels torg, pågår omvandlingen av Sergelgatan. Fasader byts ut och butiksfronter förbättras, lokaler uppgraderas och en ny konferensanläggning om 1 200 kvadratmeter skapas mellan Hötorgshus 2 och 4. Projektet omfattar en total investering om 1,9 miljarder kronor och avslutas inom kort. Nu är det klart att Hemnet hyr cirka 1 400 kvadratmeter på plan 1, granne med Business Wellness Group och med panoramafönster mot Sergelgatan. Med förhyrningen till Hemnet är samtliga kontorsytor fullt uthyrda.

– Efterfrågan på den här typen av lokaler i citylägen är fortsatt hög. Kontorets läge och utformning har ökat i betydelse över tid och i raketfart som en konsekvens av pandemin. Det ska vara lätt att ta sig till och från kontoret och när vi är där vill vi ha tillgång till service, handel, restauranger och kultur i vårt närområde. Allt det bjuder Sergelgatan på, säger Jan-Erik Hellman, chef fastighetsutveckling på Vasakronan.

Parallellt med upprustningen av gatan pågår även en renovering av hela Hötorgshus 2. Fasad och fönsterpartier byts varsamt ut och interiört görs en totalrenovering. Totalt omfattas 19 våningar där samtliga kontor inreds som antingen Smart & klart eller Inflyttningsklara.

– 2014 etablerade vi vår första Smart & klart och i dagsläget har vi ett 80-tal i vårt bestånd. De är helt inredda och klara för inflyttning i princip samma dag som avtal tecknas och uppsägningstiden är bara en månad. Våra inflyttningsklara lokaler har ett liknande upplägg men saknar möbler. Båda alternativen möter marknadens växande krav på flexibilitet.

Med förhyrningen till Hemnet når projekt Sergelgatan en uthyrningsgrad om cirka 80 procent. Hötorgshus 2 motsvarar en investering om 460 miljoner kronor och beräknas vara färdigställt 2023 med första inflyttning till årsskiftet 2022/2023.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige