Image

Hemfosa tar in en miljard på snabb emission

Ekonomi/Finansiering Efter börsens stängning på tisdagen genomförde Hemfosa en riktad nyemission genom så kallat accelererat bookbuilding-förfarande. 10 miljoner stamaktier emitterades för 108,50 kronor per aktie. Bolaget tillförs 1 085 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Juni 2018

Styrelsen konstaterar att intresset för nyemissionen var stort då den kommunicerade volymen om upp till tio miljoner aktier övertecknades av svenska och internationella institutionella investerare kort efter nyemissionens tillkännagivande.

Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt var att tillföra bolaget ytterligare eget kapital på ett snabbt och effektivt sätt för att kunna utnyttja aktuella affärsmöjligheter och optimera kapitalstrukturen inför en tilltänkt kommande delning av koncernen.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 5,6 procent baserat på det totala antalet aktier i Hemfosa efter nyemissionen.

I samband med nyemissionen har bolaget anlitat ABG Sundal Collier, SEB och Swedbank som joint lead managers och bookrunners och Advokatfirman Cederquist som legal rådgivare. Advokatfirman Vinge har agerat legal rådgivare till joint lead managers och bookrunners.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY