Image

Hemfosa öppnar nytt kontor

Transaktioner KEFREN Hemfosa blev som väntat den stora köparen under Kefrenauktionen. Bolaget köpte för strax över två miljarder kronor. Det nya beståndet leder bland annat till att Hemfosa kommer att öppna ett nytt kontor. Här är samtliga affärer från sista dagens Kefrenauktion.
Publicerad den 24 Oktober 2011
Lars Thagesson. Bild: Hemfosa. Bild: Hemfosa
Lars Thagesson. Bild: Hemfosa.

Sammanlagt vann Hemfosa 34 budgivningar.

Den sammanlagda köpeskillingen landade på 2 079,3 miljoner kronor, att jämföra med värderingarna på de inköpta fastigheterna; 2 353,7 miljoner kronor.

- Vi stod för cirka 55 procent av det sammanlagda värdet. Vi är väldigt nöjda. Vi hade väl räknat med att köpa fler fastigheter för en mindre summa, men det var överlag höga priser på de mindre kåkarna. Vi fick ett mindre bestånd än vi hade tänkt oss, men med bättre kvalitet, säger Hemfosas transaktionschef Lars Thagesson till Fastighetssverige.

Den sista dagen, i fredags, köpte Hemfosa tre fastigheter för dryga 200 miljoner kronor, cirka åtta miljoner över värdering.

- Det var höga priser på allting, det här var den dyraste dagen. Många är intresserade av Stockholm, det var många fler budgivare än det har varit tidigare, över tio budgivare på ett par av kåkarna.

Vilket förvärv är du mest nöjd med under auktionen?

- Svårt att säga, men SKF:s huvudkontor är en fin pjäs som vi fick till ett rimligt pris. Överhuvudtaget fick vi många fastigheter i Västsverige, det känns bra att vi nu har fått ett grepp också i väst. Nu kommer vi att öppna ett nytt kontor i Göteborg, det måste vi göra nu när vi har ett skapligt stort bestånd med viktiga hyresgäster där.

Vad är ni uppe i för fastighetsvärde nu?

- Jag vet faktiskt inte exakt, men runt 16 miljarder, säger Thagesson, som siktar på fortsatta förvärv också efter auktionen.

- Vi har ett hyfsat förvärvsutrymme kvar och det finns en del intressant ute på marknaden nu. Vi ska sätta oss och se över vad vi ska sikta på framöver.

Thagesson och Hemfosas vd Jens Engwall var närvarande på samtliga auktioner.

- Vi var minst fyra personer från Hemfosa varje dag. Det är rätt skönt att det är över nu, det blir lite långtjatigt i längden, säger Lars Thagesson.

FAKTA/ FREDAGENS KEFRENAFFÄRER
# Törnby 2:2 i Upplands Väsby – Köpare: Hemfosa – Köpeskilling: 86 miljoner kronor (värdering 98 miljoner).
# Rosersberg 11:37, Sigtuna – Hemfosa – 75 (59).
# Vårholmen 4, Stockholm – Privatperson – 89 (78).
# Söderby 2:60, 2:61, Haninge – Savanna Invest – 55 (48).
# Runö 7:84, Österåker – Odensum – 39 (31).
# Husby 4:32, Österåker (18).
# Husby 4:28 Österåker (9,2).
# Husby 4:25, Österåker (6).
# Husby 4:27, Österåker (4,2).
# Husby 4:23, Österåker (0).
# Husby 4:32, 4:28, 4:25, 4:27 och 4:23 ihop – Hemfosa – 41.1 (37,4).
# Veddesta 2:39, Järfälla – Megatrade – 13,75 (8,1).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige