Image

Hemfosa/Nyfosa på väg att storköpa

Bolag Hemfosa går ut med att man förhandlar om ett köpa fastigheter för cirka fem miljarder kronor. Större delen av fastigheterna är tänkta för dotterbolaget Nyfosa.
Publicerad den 7 Maj 2018

Hemfosa Fastigheter deltar i förhandlingar avseende förvärv av ett flertal fastigheter och fastighetsportföljer till ett sammanlagt värde om cirka fem miljarder kronor.

Avsiktsförklaringar har ingåtts i några fall, varav ett förvärv motsvarar en väsentlig del av det totala värdet om cirka fem miljarder kronor. Det större förvärvet avser en blandad fastighetsportfölj som är avsedd att ingå i dotterbolaget Nyfosa.

Övriga planerade förvärv avser i huvudsak samhällsfastigheter. Enligt gällande tidplaner är avsikten att ingå bindande avtal om förvärven under juni 2018.

Hemfosa väljer att offentliggöra avsikten att genomföra dessa förvärv med anledning av det pågående arbetet med en uppdelning av koncernen i två noterade bolag, Hemfosa med samhällsfastigheter och Nyfosa med övriga fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige