Image

Hemfosa köper samhällsfastigheter och säljer logistik

Transaktioner Hemfosa fortsätter sin renodling mot samhällsfastigheter. Nu köper bolaget samhällsfastigheter för 258,5 miljoner kronor och säljer logistikfastigheter för 335 miljoner kronor.
Publicerad den 6 November 2015
Stina Lindh Hök. Bild: Hemfosa
Stina Lindh Hök.

Hemfosa köper 43 omsorgsfastigheter på 29 orter i mellersta Sverige till ett underliggande fastighetsvärde om 258,5 miljoner kronor. Säljare är Humana AB, ett av Sveriges ledande privata omsorgsföretag med verksamhet inom HBV (hem för vård och boende) och LSS (stöd och service till funktionshindrade). Fastigheterna omfattar en uthyrningsbar yta om totalt 30 270 kvadratmeter och i samband med affären tecknas triple net-avtal på en snittavtalstid om 14 år. Tillträde sker den 1 december 2015.
Bernstrom & Partners har varit rådgivare till säljaren.

Samtidigt har Hemfosa tecknat avtal om avyttring av fastigheterna Märsta 24:4 i Stockholm, Litografen 8 i Eskilstuna, Kryssaren 8 samt Isbytaren 1 i Södertälje, totalt 86 498 kvadratmeter lokaler till ett underliggande fastighetsvärde om 335 miljoner kronor. Affären sker genom försäljning av aktierna i de tre fastighetsägande bolagen. Köpare är Savana, ett regionalt bygg- och fastighetsbolag. Frånträde sker den 31 mars 2016.

Savills var rådgivare till Hemfosa i försäljningen.

- Genom dessa två affärer fortsätter vi att renodla vår fastighetsportfölj mot samhällsfastigheter, samtidigt som vi avyttrar fastigheter i icke prioriterade segment, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef i Hemfosa Fastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Hemfosa Fastigheter AB på Branschguiden

Hemfosa är ett svenskt börsnoterat fastighetsbolag inriktat på samhällsfastigheter i Norden med stat och kommun som största hyresgäster. Som specialister på att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter är vi en naturlig partner till stat, kommuner och landsting, företag samt organisationer med verksamhet inom samhällsservice.

Fastigheter för vård och omsorg, rättsväsende, utbildning och andra viktiga aktörer för samhället är Hemfosas expertområde. Idag är vi en av Sveriges största privata ägare av samhällsfastigheter.

I våra lokaler arbetar de som utb...

Läs mer om Hemfosa Fastigheter AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Akelius vd: Det är svårt att ge prognoser

Bolag Framtiden är mer osäker än vanligt och Akelius har intagit en försiktig inställning till nya investeringar för att upprätthålla ett stabilt finansiellt läge. Företagets vd Ralf Spann berättar för Fastighetssverige hur länge han tror den här osäkerheten håller i sig, hur transaktionsmarknaden ser ut och skillnaden mellan olika geografier.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY