Image

Hemfosa köper mer i Finland

Transaktioner Hemfosa Fastigheter förvärvar ytterligare tre samhällsfastigheter i Finland till ett värde om cirka 500 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Januari 2016
Stina Lindh Hök. Bild: Hemfosa
Stina Lindh Hök.

Hemfosa fortsätter att etablera sig som en bredare nordisk aktör inom samhällsfastigheter genom förvärv av ytterligare tre samhällsfastigheter i Finland.

Hemfosa har idag sin tyngdpunkt i Sverige och ett växande fastighetsbestånd i Norge där de första förvärven genomfördes i början av året.

Hemfosa har tecknat avtal om förvärv av tre samhällsfastigheter i södra Finland till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 500 miljoner kronor. Två av fastigheterna är belägna i Tammerfors, landets tredje största stad och innefattar en universitetsbyggnad för Tammerfors universitet, respektive en kontorsbyggnad, vilken är fullt uthyrd till det finska skatteverket. Den tredje fastigheten, ett myndighetshus, är belägen i Brahestad strax söder om Uleåborg och rymmer polismyndigheten, åklagarmyndigheten och kronofogdemyndigheten.

– Det här är vårt andra förvärv i Finland på kort tid. Därmed har vi på allvar etablerat oss som en bredare nordisk aktör samtidigt som vi stärker vår position ytterligare inom samhällsfastigheter i Finland, kommenterar Stina Lindh Hök, transaktionschef i Hemfosa.

Den total uthyrningsbara ytan uppgår till 26 677 kvadratmeter med årliga hyresintäkter om cirka 40 miljoner kronor. Genomsnittlig återstående avtalslängd är 10,4 år. Säljare en fond som förvaltas av Auratum Kiinteistöt Oy vars största investerare är Pensionsförsäkringsaktiebolaget Veritas och Turun Seudun Osuuspankki (Åbonejdens andelsbank). Affären finansieras via eget kapital och banklån.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige