Image
Caroline Arehult.
Caroline Arehult. Bild: Hemfosa

Hemfosa köper LSS-boenden för 103 miljoner

Transaktioner Hemfosa köper ytterligare fyra LSS-boenden i Sverige av Emrahus till ett totalt fastighetsvärde om 103 miljoner kronor.
Publicerad den 27 November 2018

Hemfosa har tecknat avtal om förvärv av fyra LSS-boenden som är under uppförande av Emrahus i Borås, Uddevalla, Örebro och Lund. Förvärvet sker till ett totalt underliggande fastighetsvärde om 103 miljoner kronor och de årliga hyresintäkterna uppgår till totalt cirka 6,1 miljoner kronor. Fastigheterna i Borås, Uddevalla och Örebro är fullt uthyrda till operatörerna Team Olivia respektive Nytida på 15-åriga hyresavtal. Attendo LSS AB är hyresgäst i fastigheten i Lund. Byggnaderna uppförs som passivhus vilket medför låga driftkostnader och liten miljöpåverkan. Tillträde beräknas ske i oktober 2019 respektive mars 2020 efter att fastigheterna färdigställts.

Förvärvet stärker Hemfosas befintliga portfölj av vårdboenden och efter förvärvet innehar Hemfosa totalt tio LSS-boenden uppförda av Emrahus.

– Vi är glada över att genom dessa förvärv fördjupa samarbetet med Emrahus och ser fram emot att fortsätta utveckla denna långsiktiga relation. Vi upplever att det idag finns stora behov av investeringar och nybyggnation av vårdfastigheter på våra marknader. Här har Hemfosa, med sin specialistkunskap och erfarenhet, stora möjligheter att bidra som en långsiktig partner, säger Caroline Arehult, vd på Hemfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige