Image

Hemfosa i sale and lease back-affär i Norge

Transaktioner Hemfosa har köpt en samhällsfastighet i Eidsvoll kommun i Norge till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 160 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Juli 2017

Hemfosa har köpt fastigheten som idag inrymmer LHL kliniken Feiring, ett specialsjukhus för diagnos, behandling och rehabilitering av vuxna med hjärtsjukdomar. LHL, som driver verksamheten, har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Hemfosa.
LHL flyttar den befintliga verksamheten till det nya LHL-sjukhuset som Hemfosa och Aspelin Ramm uppför vid Gardemoen och som Hemfosa vid färdigställandet blir 100-procentig ägare till. LHL planerar att fortsätta använda delar av fastigheten i Feiring till rehabilitering, men planerar även att hyra ut till skolverksamhet.

Tillträde av fastigheten skedde den 6 juli 2017. Den totala uthyrningsbara ytan är cirka 16 000 kvadratmeter med en årlig hyresintäkt på cirka tolv miljoner kronor. LHL är hyresgäst till hela den uthyrningsbara ytan.

- LHL är glada över att Hemfosa blev köpare av fastigheten. Hemfosa äger även LHL-sjukhuset vid Gardermoen och vi har där igenom redan goda relationer med Hemfosa. Genom ett långvarigt sale & leaseback-avtal kan vi frigöra kapital för vidareutveckling, samtidigt som vi kan disponera den fastigheten på Feiring för nya verksamheter till förmån för LHL och det lokala samhället, säger Frode Jahren, generalsekreterare på LHL.

- Vi ser fram emot att vidareutveckla vårt goda samarbete med LHL, som vi ser som den ledande aktören inom hälsa och rehabilitering. Förvärvet av fastigheten, som idag är Feiring Klinikken, passar mycket väl in i vår profil och vi ser fram emot att bistå LHL med deras framtida verksamhet också på Feiring, säger Simon Venemyr Ottersland, COO för Hemfosa Norge.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige