Image

Hemfosa i hyrestvist i Göteborg

Juridik Hemfosas hyresgäst NTEX Logistics har beslutat att avveckla sin terminalverksamhet. Orsaken ska vara att golvet i terminalen inte håller för den belastning det enligt hyresavtalet ska hålla. Hemfosa tillbakavisar påståendena.
Publicerad den 28 Januari 2015

– Som det är nu uppskattar jag att vi i bästa fall kan utnyttja terminalen till 60 procent av vad vi blivit lovade och räknat med. Det har medfört att vi förlorat stora intäkter varje månad, säger NTEX Logistics vd Dan Ericsson i ett pressmeddelande.

– Under närmare två års tid har vi försökt att få till en dialog om golvet med hyresvärden Hemfosa Fastigheter AB men de är helt ointresserade, de svarar varken på mejl eller telefon, säger NTEX ägare Thomas Ström.

Beslutet att avveckla terminalen innebär att cirka 60 personer varslas om uppsägning.

NTEX har periodvis innehållit hyror samt fått rätt att deponera hyra hos Länsstyrelsen, enligt Realtid.se.

Striden mellan parterna landade i oktober förra året i Göteborgs tingsrätt då Hemfosa stämde NTEX Logistics med krav på att få ut de obetalda hyrorna.

Hemfosa skriver, enligt Realtid, i stämningsansökan att NTEX har kunnat utnyttja lokalen som avtalat och därmed inte har rätt till någon ersättning:

Hemfosa skriver: ”NTEX har under hela hyresförhållandet kunnat nyttja lokalen på det sätt som är avtalat”. ”Eftersom Hyresgästen har kunnat nyttja lokalen på avtalat sätt har Hyresgästen inte heller drabbats av någon skada”.

Fastigheten ligger nära Göteborgs hamn. Den uppfördes av NCC och Hemfosa köpte den 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige