Image

Hemfosa ger kvartalsvis utdelning

Bolag Hemfosa har nu presenterat sitt första bokslut som börsbolag. Bolaget redovisar ett förvaltningsresultat för helåret 2014 om 14,70 kronor per aktie. Utdelningen på stamaktierna blir sex kronor, som utbetalas med 1,50 kronor per kvartal.
Publicerad den 18 Februari 2015
Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Under Q4 uppgick hyresintäkterna till 422 miljoner kronor (407) och förvaltningsresultatet till 179 miljoner kronor (90), vilket motsvarar 2,50 kronor per stamaktie (3,60).

För helåret uppgick hyresintäkterna till 1 612 miljoner kronor (1 584) och förvaltningsresultatet till 821 miljoner kronor (323) vilket motsvarar 14,70 kr per stamaktie (12,90).

Det redovisade fastighetsvärdet var vid årsskiftet 24,4 miljarder kronor.
Styrelsen föreslår en utdelning om 6,00 kronor per stamaktie med utbetalning kvartalsvis om 1,50 kronor.

- När jag tittar tillbaka på 2014 kan jag konstatera att vi har gjort det vi föresatte oss. Vi börsnoterade bolaget i mars och jag upplever att kapitalmarknaden har uppskattat Hemfosa och vår affärsmodell med fokus på fastigheter med stabila kassaflöden, skriver Jens Engwall i vd-ordet.

- Vi har ökat fastighetsbeståndet rejält, framför allt inom samhällsfastigheter med hög kvalitet. Vi har fortsatt att förädla befintligt bestånd och har även format en starkare organisation som kan hantera fortsatt tillväxt. Framförallt har vi ökat intjäningsförmågan och stärkt den finansiella ställningen. Vi är mycket nöjda med detta och ser fortsatta möjligheter för Hemfosa att växa under 2015.

- En ny och mycket spännande del är de förvärv vi genomförde i Norge under inledningen av 2015. Vi tog då de första stegen in på den norska marknaden genom förvärv av åtta samhällsfastigheter i Osloområdet. Som vi ser det finns det fler intressanta affärsmöjligheter i Norge och vår ambition är att fortsätta växa såväl där som på vår huvudmarknad Sverige. Nu när marknaden är likvid ska vi också ta vara på möjligheter att sälja oprioriterade fastigheter och förvärva eller utveckla fastighetsbeståndet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige