Image

Hemfosa förvärvar fastighetsportfölj för 3,6 miljarder

Transaktioner Hemfosa har förvärvat en fastighetsportfölj med kontor, lager och logistikfastigheter i tillväxtkommuner och transportknutpunkter i Sverige till ett totalt värde om cirka 3,6 miljarder kronor. Förvärvet avser en portfölj av kommersiella fastigheter som kommer att ingå i dotterbolaget Nyfosa.
Publicerad den 30 Juli 2018
Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Fastighetsportföljen utgörs av 51 fastigheter om totalt cirka 460 000 kvadratmeter med bruttohyresintäkter (årliga hyresintäkter inklusive alla tillägg) om 318 miljoner kronor.

Fastigheterna är belägna i 17 städer i främst mellersta och södra Sverige, bland annat Stockholm, Malmö, Västerås, Borås och Lund. Bland hyresgästerna återfinns bland annat Speed Logistics, DHL Nordic, Haldex Brake Products och PostNord Sverige och genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 3,4 år. Fastigheterna förväntas tillträdas den 13 september 2018. Scius Partners har företrätt säljaren som dess lokala operativa partner. Förvärvet är villkorat av att Konkurrensverket beslutar att godkänna eller lämnar förvärvet utan åtgärd.

"Det här är en portfölj som både bidrar med god intjäning och passar väl in i den gedigna portfölj av kommersiella fastigheter vi har vid sidan om samhällsfastigheterna och som vi samlat i dotterbolaget Nyfosa inför en tilltänkt delning av koncernen. Fastigheterna kompletterar det kommersiella beståndet väl geografiskt och i fastighetskategorierna kontor och lager/logistik. Den ger oss också möjlighet till vidareförsäljningar av vissa fastigheter i kombination med nuvarande bestånd", säger Jens Engwall, VD för Hemfosa.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY