Image

Helsingborgshem vill sälja 650 lägenheter

Transaktioner Helsingborgshem inleder en försäljningsprocess kring 650 hyreslägenheter. Kapitalet från försäljningen ska återinvesteras i stadsutvecklingsarbete.
Publicerad den 10 April 2017

På styrelsemötet den 6 april togs beslutet att gå vidare med försäljningarna.

- Flera av Helsingborgs stadsdelar har stor potential men behöver rejäla investeringar för att möta det ökade behovet av variation och modern struktur. Nu skaffar vi oss ekonomiska förutsättningar att göra genomgripande förbättringar, säger Jonas Hansson, vd på Helsingborgshem.

Helsingborgshem poängterar att ekonomiska resurser måste kombineras med modern kunskap om stadsdelsutveckling. Sedan 2012 arbetar Helsingborgshem efter en modell framtagen i samarbete med forskare vid Lunds Universitet. Modellen tar ett helhetsgrepp om en stadsdels attraktivitet utifrån stadsdelens struktur, funktion och upplevelse. Den upplevda tryggheten är ett av modellens grundläggande kriterier för en attraktiv stadsdel:

- Helsingborg, liksom många andra städer, behöver komma till rätta med den otrygghet som finns. Ett bostadsbolag kan göra stor skillnad, särskilt när arbetet sker i nära samarbete med de boende och med andra kommunala, privata och ideella aktörer, säger Lars Hansson ordförande. i Helsingborgshems styrelse.

Inom tre år räknar Helsingborgshem med att ha byggt ikapp de 650 lägenheter som nu säljs. Bolaget räknar också med att köparen blir en positiv tillgång i utvecklingen av staden.

- Det är viktigt att vi är flera aktörer ur många perspektiv. Utvecklingstakten blir självklart högre men dessutom får vi också in nya idéer och influenser. Det behövs för att våra stadsdelar ska kunna erbjuda en ökad blandning av hustyper, bostadslösningar, standards, hyresnivåer, serviceerbjudanden och upplåtelseformer, säger Lars Hansson.

Helsingborgshem väljer att hålla försäljningsprocessen så öppen det går utan att det påverkar affärsuppgörelsen negativt. Det betyder att bolaget först kan berätta vilka fastigheter som ingår i försäljningen när affären är uppgjord. Samma dag en affärsuppgörelse är undertecknad kommer Helsingborgshem att starta ett brett kommunikationsarbete med alla som direkt eller indirekt berörs av försäljningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige