Image
Helio GT30 Stockholm och visionsbild K6 i Malmö.
Helio GT30 Stockholm och visionsbild K6 i Malmö. Bild: Helio/Svenska Hus

Helio till Malmö – samarbete med Svenska Hus

Uthyrning Svenska Hus och kontorsaktören Helio inleder ett samarbete kring K6 i Malmö. Det blir Helios första Malmöetablering. Konceptet innehåller allt från flexibla kontorslösningar med full service till gym, lunchkafé, podcaststudio och föreläsningar.
Publicerad den 24 Februari 2021

– K6 är ett fantastiskt hus och vi är grymt taggade inför uppgiften, säger Patrik Åström, vd på Helio. Det här innebär dessutom vår första etablering i Malmö. Nu får vi chansen att visa upp vad ett kontorshus kan vara även i den spännande Öresundsregionen.

I en stor intervju med Fastighetssverige för några veckor sedan sa Patrik Åström att man "i slutet av året åtminstone skulle veta" var den första etableringen utanför Stockholm skulle bli. Det gick mycket snabbare än så...

Redan från start såg Svenska Hus fastighetens unika potential – inte minst i form av läget i centrala Malmö och det fantastiska atriet. Efter en omfattande ombyggnad börjar alla bitar falla på plats och med det nya avtalet med Helio kan attraktionskraften maximeras i form av service, möteslokaler och utbud efter arbetstidens slut.
– Coworking är här för att stanna och är ett mycket bra komplement till framtidens kontorserbjudande, säger Daniel Massot, vd på Svenska Hus. Tillsammans med Helio kommer vi att skapa Öresunds mest attraktiva kontorshus för arbete och informella möten. Här ska kreativa miljöer och berikande nätverk frambringa en mötesplats där människor trivs att vara.

– Helio är en otroligt kreativ aktör i coworking-branschen och deras flaggskepp GT30 på Grev Turegatan i Stockholm var givetvis en tung anledning till vårt val av partner, säger Anna Hurtig, uthyrningsansvarig på Svenska Hus.

En välkomnande entré skapas nu i samverkan med Helio - som kommer att driva alla delar i huset, från reception till gym, service och egna flexibla kontor.

– Äntligen få vi lära känna Malmö och visa vad vi kan, säger Patrik Åström, vd på Helio. Vi kommer att driva ett fantastiskt hus med gym, föreläsningar, hälsa, café med hälsosam mat, streaming-studio och coworking. Vi är glada och stolta över att få Svenska Hus förtroende att ta över och förädla 11 500 kvadratmeter med kontorsmöjligheter för 1-500 personer. K6 blir Helios första etablering i den spännande Öresundsregionen. Men säkerligen inte den sista!

Svenska Hus har redan flyttat sitt regionkontor till huset och målet med K6-satsningens har hela tiden varit att skapa en levande destination för människor som har affären i fokus. Nätverkande, gemenskap och överlägsen service har stått högt på prioritetslistan. Anna Hurtig tycker att målet är nått.

– Det Helio kommer att erbjuda är verkligen "det där lilla extra". Att kunna träna, äta en god och hälsosam lunch och stanna kvar för spännande föredrag och After Work. Vem vill inte arbeta i ett sådant sammanhang? Man utvecklas inte genom att tala med samma människor varje dag, man utvecklas genom att möta nya människor och ta del av deras liv och erfarenheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige