Image
Patrik Hall.
Patrik Hall. Bild: Lasse Åkerström / Heimstaden

Heimstaden utökar sin nederländska portfölj

Transaktioner Heimstaden expanderar sin nederländska portfölj genom förvärv av 142 bostäder från Damborg. Förvärvet för cirka 44 miljoner euro har slutförts.
Publicerad den 31 Mars 2020

Portföljen omfattar 62 reglerade bostäder och 80 oregelerade bostäder. Bostäder ligger i 21 hus, 15 belägna i Rotterdam och sex i Amsterdam.
– Vi är glada över att ha nått detta avtal med Damborg. Vår vision är att vara ett vänligt och hållbart bostadsföretag för alla. Detta förvärv, med bostäder i såväl den reglerade som den liberala sektorn, passar perfekt till vår strategi, säger Robert-Jan Reeuwijk, investeringschef på Heimstaden Nederländerna.

Heimstaden gick in på den nederländska marknaden 2018 och har utökat sin portfölj till mer än 10 000 bostäder. Heimstaden har ett långsiktigt perspektiv och kommer under hela 2020 att etablera en egen ledning i flera regionkontor som kommer att betjäna större delen av portföljen, inklusive de 142 bostäder som Heimstaden Bostad köpte från Damborg.

För att utöka den nederländska bostadsportföljen etablerade Heimstaden hösten 2019 ett holländskt investeringsteam beläget i Amsterdam. Avtalet med Damborg är det första förvärvet som slutfördes av det interna investeringsteamet i Heimstaden Nederländerna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Aktiestrategen: Så här ska du göra med fastighetsaktierna

Bolag Fastighetssverige diskuterar konjunktur, börs och corona med SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall. Banken har köprekommendation på en fastighetsaktie som nog överraskar de flesta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY