Image

Heimstaden storköper i Danmark

Transaktioner Heimstaden köper bostäder i Köpenhamn av Niam för 1,4 miljarder danska kronor, drygt 1,7 miljarder svenska kronor.
Publicerad den 4 Januari 2016
Annons
Image
Patrik Hall. Bild: Heimstaden
Patrik Hall. Johan Bergman. Bild: Niam
Johan Bergman.

Det rör sig om nio fastigheter, 436 ägarlägenheter, omfattande 44 396 kvadratmeter, vilket ger ett kvadratmeterpris om cirka 31 500 danska kronor, motsvarande 38 500 svenska kronor.

Niam köpte fastigheterna under perioden 2012-2013, då för cirka 25 000 svenska kronor per kvadratmeter.

Fastigheterna – som även omfattar 232 parkeringsplatser – ligger i Havneholmen, Sluseholmen, Teglholmen, Österbro, Örestad Syd, Valby och Söborg.

Uthyrningsgraden är cirka 100 procent och bruttohyran uppgår till cirka 68,5 miljoner danska kronor.

- Vi är glada över att ingå detta avtal med en stark köpare. Vi investerade i Köpenhamns bostadsmarknad vid ett gynnsamt tillfälle och försäljningen ger en attraktiv avkastning till våra investerare. Vi har emellertid en fortsatt positiv syn på den danska marknaden och efter försäljningen äger vi fortfarande cirka 400 bostäder i Köpenhamnsområdet, säger Niams vd Johan Bergman.

Heimstaden finansierar förvärvet dels med egen kassa och dels med realkreditlån om cirka 1 050 miljoner danska kronor.

- Portföljen utgör en unik möjlighet till att kraftfullt utöka Heimstadens bostadsbestånd i centrala Köpenhamn och vi ser fram emot att kunna vidareutveckla både fastigheterna och vår danska verksamhet de kommande åren. Fastigheterna är belägna i eftertraktade bostadsområden och ofta med direkt närhet till hav, säger Heimstadens vd Patrik Hall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Blackrock: "Vi tittar på både stora portföljaffärer och enskilda tillgångar i hela Norden"

Bolag Blackrock tog nyligen sitt första steg på den heta nordiska logistikmarknaden. Efter affären med Kilenkrysset berättar Thorsten Slytå, Nordenchef på Blackrock, för Fastighetssverige om vilka nya förvärv de letar efter på de nordiska marknaderna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige