Image

Heimstaden över miljarden i hyresintäkter

Bolag Heimstaden redovisar hyresintäkter för helåret på 1 057 miljoner kronor (719). Fastighetsvärdet är uppe i 26,3 miljarder kronor (11,1).
Publicerad den 17 Februari 2017
Patrik Hall. Bild: Heimstaden
Patrik Hall.

2016-siffrorna:

# Periodens hyresintäkter ökade till 1 057 mkr (719)
# Uthyrningsgraden för bostäder uppgick till 99,5 procent (99,6)
# Driftnettot ökade totalt 530 mkr (347)
# Finansnettot uppgick till -193 mkr (-146)
# Förvaltningsresultatet uppgick till 368 mkr (368)
# Värdeförändring i fastigheter uppgick till 2 316 mkr (1 122)
# Värdeförändring i derivat uppgick till 36 mkr (28)
# Periodens resultat uppgick till 2 215 mkr (1 718)

- Det fjärde kvartalet 2016 och inledningen av 2017 har präglats av fortsatt tillväxt, där både nya förvärv avtalats och tillträde skett. Vårt fokus har främst varit att finna bra kompletteringar på de orter vi, redan idag, har ett centralt fastighetsbestånd samt finna nya fastighetsportföljer på nya orter tillräckligt stora för etablering av egen personal och lokalt kontor ifrån dag ett. Detta fokus borgar för effektiv drift samt en god kvalité och service till våra hyresgäster, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

- En god framtid skapas genom de långsiktiga strategier och mål vi verkar efter, där fokus sker på kärnverksamheten; att leverera en efterfrågad produkt till våra hyresgäster med god kvalitet, personlig service och omtanke. Denna väg kommer vi träget och målmedvetet att vandra oavsett de gupp som kan uppkomma på vägen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige