Image
Trelleborg.
Trelleborg. Bild: Susanne Nilsson

Heimstaden köper i Trelleborg

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, har förvärvat ett nyproduktionsprojekt om 11 000 kvadratmeter BTA fördelat på 189 hyresbostäder i Trelleborg. Säljare är I am Home och bostäderna ska byggas i det nya området Västervång. Byggstart är planerad Q3 2021 med färdigställande 2023.
Publicerad den 19 Januari 2021

Sedan 2015 har Heimstaden successivt vuxit i Trelleborg och är idag näst största bostadsfastighetsägare efter kommunen. Med förvärvet breddar Heimstaden sin portfölj och kommer efter byggnationen att förvalta totalt 968 bostäder i tätorten.
– Vi är såklart jätteglada att kunna växa i Trelleborg. Kommunen har goda förutsättningar, med närhet till havet, bra kommunikationer samt ett generöst utbud av butiker och nöjen. Vi är övertygade om att allt fler kommer vilja bosätta sig i området och då är det viktigt att det finns gott om attraktiva bostäder, säger Fredrik Årman, transaktionschef för Heimstaden Sverige.

Nyproducerade fastigheter kan vara upp till 40 procent mer energieffektiva än äldre om de byggs med rätt prioriteringar. Bostäderna i Västervång kommer därför att byggas i enlighet med Miljöbyggnad Silver, vilket bland annat innebär bättre energihantering och materialval.
– Vill vara ett föredöme för andra och visa att samhällsnytta och affärsnytta kan gå hand i hand. Med miljöcertifiering i bostadsproduktionen uppfyller vi vårt löfte om att investera långsiktigt och bidra med bättre boendemiljöer för våra kunder, förklarar Fredrik Årman.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige