Image
Heimstaden köper delar Klockaretorpet i Norrköping.
Heimstaden köper delar Klockaretorpet i Norrköping.

Heimstaden köper 382 lägenheter i Norrköping

Transaktioner Heimstaden köper 382 lägenheter av kommunala Hyresbostäder i Norrköping för 371 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Januari 2018
Annons
Image

Tillträdet är planerat till den 28 februari 2018. Affären innebär att Hyresbostäder nu får en stark och långsiktigt partner i arbetet med att fortsätta utveckla Klockaretorpet.

- Att sälja en del av det bestånd som vi en gång byggt och under många år ägt och förvaltat är aldrig en enkel sak. Klockaretorpet är en stor del av vår identitet och vi är måna om att den utvecklas och växer på bästa sätt. Vi har under alla år varit ensam aktör när det gäller hyresrätter men i och med att Heimstaden nu köper en tredjedel av vårt bestånd får vi både resurser och en stark partner i den fortsatta utvecklingen av Klockaretorpet, säger Gunnar Boquist, vd på Hyresbostäder.

Hyresbostäders skäl till försäljningen har framför allt varit att frigöra resurser för en långsiktig omdaning av Klockaretorpet Centrum och eventuellt också tillföra nya bostäder i samband med det, samt kunna öka takten i underhållet på befintliga bostäder.

Heimstaden Bostad växer i och med detta förvärv och har nu totalt 2 660 bostäder i Norrköping.

- Vi är mycket glada över att få komplettera vårt bestånd i Norrköping med dessa lägenheter från det kommunala bostadsbolaget Hyresbostäder i Norrköping. Populära radhuslägenheter är något vi saknat i vårt Norrköpings-bestånd. Kötiden till ett radhus i Klockaretorpet är fem år. Vi ser nu fram emot övertagandet och att få bidra till att utveckla Klockaretorpet tillsammans med Hyresbostäder, som även efter försäljningen fortsätter vara stor fastighetsägare i området, säger Katarina Sonnevi, Investment manager på Heimstaden.

Transaktionsvärdet i affären uppgår till drygt 371 miljoner kronor före avdrag latent skatt, motsvarande 10 700 kronor per kvadratmeter. Den genomsnittliga bostadshyran uppgår till cirka 1 030 kronor per kvadratmeter med totala hyresintäkter om totalt cirka 36 miljoner kronor.

Totalt omfattar affären 382 lägenheter i kv. Valthornet (133 lgh, Emil Hedenius Gata 1-211, 128-180), Gitarren (148 lgh, Torsten Fogelqvist gata 129-195, Albert Engströms Gata 3-171, 166-208) och Banjon (113 lgh, Gustaf Clasons Gata 1-139, 2-90).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem säljer Gallerian Kvasten i Kalmar

Ekonomi/Finansiering Lokala medier rapporterar att Gallerian Kvatsen i centrala Kalmar stått tom under en längre tid. Fastighetssverige ringde upp Corems transaktionschef Peeter Kinnunen för att få veta mer om försäljningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige