Image

Heimstaden friade av ansvarsnämnden

JURIDIK Heimstaden hamnade under Fastighetsägarna Syds lupp efter att ha hamnat i topp på klagomålslistan. Nu avskrivs ärendet eftersom inget styrker att Heimstaden brustit i sin förvaltning.
Publicerad den 8 Februari 2008

Ärendet tog sin början i en artikel i Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra nummer åtta 2007 där man granskat antalet klagomål från hyresgäster till Hyresgästföreningen gällande de 200 största fastighetsägarna i Sverige. Enligt denna undersökning hamnade Heimstaden i norra Skåne i topp med 38,94 ärenden per 1000 lägenheter.

Fastighetsägarna Syds ansvarsnämnd uppmärksammade artikeln och kontakt togs med Heimstaden som fick tillfälle att yttra sig. Utredningen visade att nästan alla klagomål rörde Heimstadens lägenhetsbestånd i Landskrona som förvärvades under sommaren 2006.

Ansvarsnämnden ansåg att det i ärendet framkommit att det bostadsbestånd, som Heimstaden övertagit, varit behäftat med stora brister, och att Heimstaden i sitt yttrande på ett övertygande sätt redovisat alla de åtgärder som företaget för avsevärda belopp har vidtagit för att komma till rätta med bristerna.

Ansvarsnämnden avskrev därför ärendet från vidare handläggning.

Ansvarsnämnden är en granskningsnämnd som bedrivs i Fastighetsägarna Syds regi. Den har till uppgift att granska om organisationens medlemmar åsidosätter god sed på hyresmarknaden. Nämnden består av en lagfaren domare och ett antal fastighetsägarrepresentanter. Liknande nämnder finns i övriga fastighetsägareföreningar runt om i landet.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror Rutger Arnhult om börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Klöverns vd Rutger Arnhult efter Q3-rapporten. Det här fokuserar mångmiljardären på de kommande kvartalen: "Vi ska ha respekt för att läget är fortsatt osäkert".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY