Image
Patrik Hall.
Patrik Hall. Bild: Lasse Åkerström / Heimstaden

Heimstaden fortsätter köpa av Magnolia

Transaktioner Magnolia Bostad tecknar avtal om försäljning av projektet Västra Erikslid i Skellefteå kommun till Heimstaden Bostad. Projektet omfattar utveckling av cirka 300 boenden om 21 000 kvadratmeter BTA. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 475 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Juli 2020

Försäljningen avser del av fastigheten Skellefteå 5:1 i Västra Erikslid, inom vilken Magnolia Bostad vann en markanvisningstävling i mars 2020. Projektet har lagakraftvunnen detaljplan och totalentreprenad är tecknad med Derome.

Försäljningen sker som en bolagsaffär med planerad inflyttning i slutet av 2022. Efter försäljning och frånträde av projektet har Magnolia Bostad ett projektledningsavtal med köparen som löper fram till inflyttning. Projektledningsavtalet faktureras och intäktsredovisas löpande.
– Vi är mycket glada att ha påbörjat vårt första projekt i Skellefteå och bidra till kommunens expansiva tillväxt. Tillsammans med Heimstaden Bostad och Derome har vi tidigt i projekteringen säkerställt att projektet kommer att ha en genomgående hög standard med hållbara och miljövänliga byggmaterial, säger Björn Bergman, Regionchef Öst på Magnolia Bostad.
– Med Västra Erikslid utökar vi vår fastighetsportfölj i Skellefteå där vi redan är en lokalt etablerad fastighetsägare och långsiktig förvaltare av människors hem. Projektet kompletterar vår egen nyproduktion och för övrigt så fortsätter vi investera i vårt bestånd för att skapa omtänksamma hyresbostäder som går i linje med våra värderingar "Care, Dare och Share", säger Patrik Hall, vd för Heimstaden Bostad.

Projektet är beläget i Västra Erikslid cirka en kilometer norr om Skellefteå centrum. Området har goda kommunikationer och ligger i ett eftertraktat läge med direkt närhet till friluftsområdet Vitberget och Erikslids centrum. Västra Erikslid är först ut att exploateras av Skellefteås nya stora bostadsområden med flerbostadshus.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY