Image
Heimstaden, med Patrik Hall som vd, emitterar hybridobligationer.
Heimstaden, med Patrik Hall som vd, emitterar hybridobligationer. Bild: Lasse Åkerström / Heimstaden

Heimstaden emitterar hybridobligationer om två miljarder

Ekonomi/Finansiering Heimstaden emitterar hybridobligationer om 2 000 miljoner kronor på den nordiska kapitalmarknaden.
Publicerad den 5 April 2019

Hybridobligationerna emitteras under ett låneramverk om totalt fem miljarder kronor, med möjlighet att emittera i både kronor och euro. Initiala räntesatsen för SEK hybridobligationerna fastställdes till 3 månaders STIBOR + 590 baspunkter. Hybridobligationerna har en evig löptid, ett första möjligt återbetalningsdatum efter 5,5 år, och kommer att redovisas i bolagets räkenskaper som eget kapital. Bolaget avser ansöka om upptagande av handel av hybridobligationerna på Nasdaq Stockholm. Emissionsdatum är satt till den 11 april 2019. Emissionslikviden avses användas för generella företagsändamål, inklusive investeringar och förvärv, både inom Heimstaden och Heimstaden Bostad samt deras respektive dotterbolag.

– Vi är väldigt glada för att Heimstaden har lyckats emittera ett av de största beloppen av hybridobligationer utan kreditbetyg någonsin i Norden. Det är ytterligare ett tecken på det förtroende som bolaget har lyckats etablera på kapitalmarknaden, säger Ingvor Sundbom, CFO på Heimstaden.

Carnegie Investment Bank AB och Swedbank AB har agerat finansiella rådgivare och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå har agerat legal rådgivare i samband med emissionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Gernandt & Danielsson erbjuder affärsjuridisk rådgivning till stora och medelstora svenska och internationella klienter. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige.

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångs­punkten för Gernandt & Danielssons verksamhet. Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Gernandt & Danielsson är känt för att erbjuda förstklassiga juridiska tjänster. Våra klienter sätter inte m...

Läs mer om Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem säljer Gallerian Kvasten i Kalmar

Ekonomi/Finansiering Lokala medier rapporterar att Gallerian Kvatsen i centrala Kalmar stått tom under en längre tid. Fastighetssverige ringde upp Corems transaktionschef Peeter Kinnunen för att få veta mer om försäljningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige