Image
Heimstaden tecknar avtal för bilpooler i nyproduktion.
Heimstaden tecknar avtal för bilpooler i nyproduktion. Bild: Heimstaden

Heimstaden avtalar om mobilitetslösningar

Energi/miljö Heimstaden har slutit ett rikstäckande avtal med Our Green Car om mobilitetslösningar. Bakgrunden är att ge hyresgäster tillgång till elfordon i direkt anslutning till sina hem. Etablering av fordonspooler är främst kopplat till fastigheter inom nyproduktion.
Publicerad den 3 Februari 2022

Som ett av Europas ledande bostadsfastighetsbolag vill Heimstaden gå i bräschen för klimatomställningen och vara värdeskapande för hyresgäster och samhället i stort. Med Our Green Car möjliggör Heimstaden fordonspooler med eldrivna fordon märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval i nyproducerade fastigheter.

– Heimstaden har ett tydligt hållbarhetsfokus i sin förvaltning och med Our Green Car adderar vi ett modernt alternativ till att äga bil. Med mobilitetslösningar kopplade till fastigheterna underlättar vi för hyresgäster att ta klimatsmarta beslut samtidigt som marken används mera effektivt eftersom färre parkeringsplatser behövs, säger Helena Löfgren, strategic purchaser på Heimstaden.

I nyproduktionsprojekt kravställer Heimstaden bland annat energi, materialval och socialt ansvarstagande, men också utsläppsreducering och resurseffektivitet. Med fordonspool behöver man inte äga en egen bil utan man kan resurseffektivt dela med sina grannar. Detta bidrar till färre stillastående bilar på gatorna och frigör plats åt fler grönområden. Avtalet med Our Green Car är därför positivt ur flera aspekter.

– Det känns oerhört kul att få Heimstaden ansluten till oss som kund där vi genom detta avtal ges möjlighet att i snabb takt hjälpa dem i den hållbara omställningen kring mobilitetslösningar, säger Kenneth Falk, medgrundare i Our Green Car.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige